68 tips til at blive bedre med penge

68 tips til at blive bedre med penge

Her kommer 68 links til gode ressourcer, der lærer dig at blive bedre med penge.

Vi skal bl.a. forbi:

 • de 5 principper, der gør dig velhavende
 • superkonkrete tips til lønforhandlingen
 • hvorfor komikeren Steve Martin køber sokker til 300 dollars
 • hvordan du træffer beslutninger ud fra dine Fuck You-money
 • små kugler af visdom fra Bill Clintons tidligere coach i den mest amerikanske video, du længe har set
 • 3 psykologiske tricks, som hjælper dig med at spare penge
 • en underspillet sjov video om, hvordan du rejser verden rundt (næsten) uden at have nogen penge
 • en miniguide til at give dine børn en langt bedre børneopsparing.

 

Og det bliver vildere endnu:

Du skal glæde dig til at møde Mr. Money Mustache, der lærer dig, hvordan du kan pensionere dig selv som 30-årig (eller i hvert fald hurtigere, end du tror). Du bliver tippet om hele 11 penge-beregnere, der kan hjælpe dig med at lægge budget til bryllup eller baby. Og så viser en Harvard-professor dig, at hvis du tror, at penge ikke kan gøre dig lykkelig – så er det fordi, du bruger dem forkert.

Klar? Fedt!

68 tips til at blive bedre med penge KLN Copywriting

Der er links til:

 

Ressourcerne stammer fra de 23 udgaver af nyhedsbrevet Pengefix, der blev sendt ud til lytterne af podcasten Alt Om Penge i perioden marts til september 2021. Jeg var redaktør på nyhedsbrevet og vil egentlig bare gerne give flere mennesker muligheden for at bruge alle de gode tips og tricks til dine penge, som du får i disse links.

God fornøjelse:)

1) Your Money or Your Life

Det her er en klassiker, der er solgt i over en million eksemplarer. Det er en klassiker, fordi den ændrer dit forhold til penge – og hvordan du bruger dem – i 9 enkle skridt. Bogen kommer rundt om alle de klassiske discipliner, som fx hvordan man sparer på budgettet, investerer smartest og bliver økonomisk uafhængig hurtigere, end man skulle tro.

Læs mere om bogen her

2) Enkel guide til en god lønforhandling

Forbered dig. Tjek markedet. Kend dine argumenter. Det er 3 ud af 13 tips, du får i denne brugbare artikel fra sammenlignings-platformen Financer om at forhandle dig frem til en god løn. Du får også konkrete argumenter til lønsamtalen, som du kan lade dig inspirere af.

Læs artiklen

3) Den ultimative lommepenge-guide

Lommepenge lærer ikke automatisk børn, hvordan man sparer op, lægger et budget eller træffer kloge økonomiske valg – det har de brug for voksnes hjælp til. Og der kan faktisk være en del faldgruber, når det kommer til lommepenge. Bestseller-forfatteren Sophie Münster fra Nordic Parenting giver derfor de allerbedste tips til at give lommepenge til børn, der er 5, 10 og 15 år.

Læs artiklen

4) The Psychology of Money

Bestseller-forfatteren Morgan Housel tager udgangspunkt i det besynderlige faktum, at selvom finansiering og virksomhedsøkonomi ofte bliver undervist i på højt niveau – så træffer vi livsvigtige beslutninger om penge over middagsbordet, i en snak blandt vennerne eller i iltfattige mødelokaler. Bogen er vildt godt fortalt: Gennem 19 korte historier udforsker Housel, hvilke fejl vi begår når det handler om penge, og hvordan vi træffer bedre beslutninger om penge.

Læs mere om bogen

5) 4 nemme trin til at få lavet et testamente

Opretter du et testamente, kan du med sindsro slappe af med den viden, at du nu har gjort alt, hvad du kan for at planlægge fremtiden og sikre dem, som du holder af. I denne korte, præcise artikel fra Hjerteforeningen får du en enkel guide til at få lavet et testamente.

Læs artiklen

6) Sådan undgår du digitale svindlere

Folk forsøger at snyde dig. Stjæle dit password. Hapse dine penge. Artiklen fra Råd Til Penge lære dig faretegnene, hvad skal du være opmærksom på – og hvordan du får dine penge igen.

Læs artiklen

7) Money: Master the Game

Den verdensberømte coach Tony Robbins har skrevet en finansiel selvhjælpsbog, der hedder ‘Money: Master the Game’. Det er en meget omfangsrig bog, der dækker alt fra investering til pengepsykologi. Baseret på grundig research og dybdegående interviews med 50 af verdens største finanseksperter viser bogen dig 7 simple trin til at sikre finansiel frihed.

Få fat i bogen

8) Bliv gældfri: Guide til afvikling af gæld

I denne store guide til at blive gældfri anbefaler folkene bag sammenligningsportalen Financer.com dig at følge disse 4 trin: 1) Reducer din gæld, 2) nedbetal din gæld smart, 3) spar så meget, du kan, og 4) tjen så meget, du kan. Find ud af præcis hvordan i artiklen.

Læs artiklen

9) Miniguide til bedre børneopsparing

Børneopsparingen i banken er gammeldags, ineffektiv og ikke særlig smart for barnet eller dig. Tobi, der tilbyder at investere dit barns opsparing, har lavet en guide med gode råd til at få børneopsparingen til at vokse. Guiden forklarer fint fordele og ulemper ved forskellige opsparingsmetoder og investeringsformer.

Læs guiden

10) 11 værktøjer, der kan beregne (næsten) alt for dig

Skal du lave et budget til dit bryllup? Din næste ferie? Har du brug for råd til baby eller gældsafvikling? Råd til Penge har lavet 11 beregnere, der kan hjælpe dig til at beregne nærmest hvad som helst.

Få fat i beregnerne

11) Why Didn’t They Teach Me This in School?

Med undertitlen ’99 Personal Money Management Lessons to Live By’ gør denne bestseller dig simpelthen bedre til at forstå og administrere din personlige økonomi. Måske en oplagt gave til en student?

Læs mere om bogen her

How many millionaires do you know who have become wealthy by investing in savings accounts? I rest my case.

- Robert G. Allen, bestseller-forfatter

12) Choose FI: Your Blueprint to Financial Independence

Dette er bogen bag den populære podcast Choose FI, der lærer dig at opnå økonomisk uafhængighed. En af forfatterne, Chris Mamula, opnåede selv økonomisk uafhængighed som 41-årig og besluttede sig derefter for at skrive bogen. Fordi, som han skriver, FIRE ikke handler om at kunne gå tidligt på pension og lave ingenting – men om at arbejde med det, man har mest lyst til.

Læs mere om bogen her

13) 5 råd til fællesøkonomien

Råd Til Penge har lavet denne overskuelige guide til, hvordan du får fællesøkonomien mellem dig og din partner til at fungere. Hvilke spørgsmål bør I fx stille hinanden – og har I husket at aftale, hvem der er forvalter?

Læs artiklen

14) Happy Money – The Science of Happy Spending

To professorer kombinerer deres forskning i adfærdsvidenskaben og giver 5 principper til, hvordan du kan bruge dine penge, så du bliver gladere. Vælg fx at bruge penge på oplevelser frem for ting – og bruge penge på andre frem for dig selv.

Læs mere om bogen her

15) Tove Ditlevsen: Om Penge

Gennem sin fars bankbog skitserer Tove Ditlevsen et liv og en barndom i kroner og ører, i sine erindringer husker hun tilbage på sin kostbare konfirmation, der endte i vrede, og i novellen ‘ Æggesnaps’ truer en lille misforståelse om penge med at ødelægge forholdet mellem mor og datter. Meget læseværdig mini-bog udgivet af Gyldendal med masser af indsigter fordelt på 61 små sider.

Læs mere om bogen her

16) Forstå de svære ord, banken bruger

Hurtig quiz:

Hvad er forretningsomfang?

[…]

Det tænkte jeg nok. Læs nu bare artiklen.

Læs artiklen fra Råd Til Penge

17) Så mange lommepenge får danske børn

Langt de fleste danske børn får lommepenge. Men hvor mange penge får de? I hvilken landsdel får de flest? Og hvorfor giver danske forældre egentlig deres børn lommepenge? Det giver en dansk undersøgelse, som NOPA bragte i samarbejde med uddannelseskampagnen Pengeuge, svar på. Resultaterne kan du læse om i denne artikel fra Nordic Parenting.

Læs artiklen

18) The Simple Path to Wealth

Guiden til finansiel uafhængighed og rigdom af legenden J. L. Collins.

Denne anmeldelse på Amazon siger det hele meget godt:

“In the dark, bewildering, trap-infested jungle of misinformation and opaque riddles that is the world of investment, JL Collins is the fatherly wizard on the side of the path, offering a simple map, warm words of encouragement and the tools to forge your way through with confidence. You’ll never find a wiser advisor with a bigger heart.”

Få fat i bogen

19) Klar, parat, investér

Denne bog er skrevet af founderne bag Female Invest og henvender sig til nybegynderen. Hvis du kender en, der gerne vil i gang med at investere, men som ikke ved, hvor hun skal starte, så kan bogen her være et fint sted at begynde.

Få fat i bogen

20) Derfor kan det være en god ide at genoverveje karakterpenge

Det kan være en god ide at genoverveje brugen af belønninger til børn, som fx karakterpenge, fordi det kan svække motivationen på den lange bane. Bestseller-forfatteren Sophie Münster fra Nordic Parenting giver 4 tips til, hvad man kan fokusere på i stedet for.

Læs artiklen

21) The One Page Financial Plan

Manden bag den magnetiske titel er den finansielle rådgiver Carl Richards. I hans bog lærer du at finde dine finansielle mål – og at lave en simpel plan for at nå dem.

Få fat i bogen

22) Investér i livet

I ‘Invester i livet’ viser aktieinvestor Pernille Wahlgren, hvordan du kan opnå økonomisk frihed gennem opsparing og investering. Pernille Wahlgren lærte sig selv at investere og kunne i en alder af blot 44 år lade sig gå på pension efter sine vellykkede investeringer.

Få fat i bogen

23) Viden om penge

Nu går der folkeskole-undervisning i den. Dette undervisningsmateriale fra Pengeugen er udarbejdet af Matematiklærerforeningen og Finans Danmark. Vi andre kan også godt blive klogere (eller læs det med dit store barn). Der er quizzer, øvelser, grunding introduktion til penges historie og lette forklaringer af budget og opsparing. Det hele til fri download.

Få fat i materialet

I love money. I love everything about it. I bought some pretty good stuff. Got me a $300 pair of socks. Got a fur sink. An electric dog polisher. A gasoline powered turtleneck sweater. And, of course, I bought some dumb stuff, too.

- Steve Martin, skuespiller

24) Planet Money

Planet Money er en virkelig god podcast, der ugentligt har flere millioner af lyttere. Den handler ikke så meget om privatøkonomi og investering. Det er mere et historiefortællende format, der hver uge formidler en historie, der tager udgangspunkt i penge. Den er produceret af folkene på NPR, der har revolutioneret podcast-industrien over de sidste par år.

Lyt til Planet Money her

25) Side Hustle Pro

Denne podcast er blevet downloadet 4 millioner gange over de seneste 4 år, og det er der en grund til: Værten Nicaila Matthews Okome giver dybdegående interviews med iværksættere, der har omsat sidegesjæft til seriøst vellykkede virksomheder. Jeg kan især anbefale episoden: “7 tried and true tips for side hustling when you don’t have a lot of time”, hvor Nicaila giver tips til at tjene penge fra sin tid som ‘side-hustler’ samtidig med et fuldtidsjob hos NPR.

Lyt til Side Hustle Pro her

26) Afford Anything

“Fåd råd til hvad som helst”. Bag den fængende titel gemmer sig en podcast med konkrete tips til at få råd til det, der er mest værdifuldt for dig. Værten Paula Pant interviewer forskellige eksperter og ønsker især at svare på 2 spørgsmål: 1) Hvordan kan vi træffe bedre beslutninger om vores penge, tid og liv i det hele taget? og 2) Hvordan kan vi tilpasse vores adfærd og vaner til den livsstil, vi ønsker os allermest? Lad dig ikke skræmme af den lidt overgearede intro; der er lavpraktiske råd at hente 🙂

Lyt til Afford Anything her

27) Smart Passive Income

Serieiværksætteren Pat Flynn ved en helt masse om at lave succesfulde online virksomheder, og hvordan du opbygger en passiv indkomst, så du får mere tid til vigtige ting. Podcastens episoder er mellem 30-60 minutter lange. Nogle gange får du Flynns egne råd til fx at sprede dine indkomstkilder, og andre gange interviewer han eksperter som fx Tim Ferriss og Ramit Sethi. Podcasten er i øvrigt blevet downloadet 60 mio. gange. Det er da ligesom også noget.

Lyt til Smart Passive Income her

28) Choose FI

‘FI’ står får Financial Independence, og dét er omdrejningspunktet bag podcasten her. De to investorer bag mikrofonen, Jonathan Mendonsa og Brad Barrett, er en del af FIRE-bevægelsen, og de guider dig til fx at rejse gratis og at få betalt din gæld. Episoderne er lidt ligesom at overhøre to gode venners snak, som så tilfældigvis handler virkelig meget om penge.

Lyt til Choose FI her

29) Formueforvaltning med Søren Fauli

Filminstruktøren Søren Fauli er også medejer af den populære butikskæde Normal og har tjent kassen på projektet. Men hvordan bærer man sig ad med at bruge sin formue på den helt rigtige måde? Søren Fauli forærer dig sine indsigter i dette afsnit af podcasten ‘Dine penge’, som er produceret af Berlingske. Og så får du de bedste tips til formueplanlægning gennem livets forskellige faser.

Lyt til Søren Fauli her

30) 12 Real Differences Between a Rich Mindset and a Poor Mindset

I denne episode af podcasten Listen Money Matters dykker de to værter, Andrew Fiebert og Matt Giovanisci, ned i det interessante faktum, at det ikke er antallet af nuller på din konto, der gør dig rig. Det handler i stedet om, hvordan et positivt penge-mindset faktisk kan føre til rigdom og succes. Hvis du ikke er så meget til amerikansk intro-snik-snak om, hvilken te værterne drikker i dag, så start 3 minutter inde – herfra er der virkelig guf for ørerne.

Lyt til podcasten

31) Morgan Housel on the Culture of Finance

Bag den temmelig ukonkrete titel gemmer sig et brugbart interview med bestseller-forfatteren Morgan Housel, der står bag bogen ‘The Psychology of Money’. Det er en virkelig god bog, der er solgt i millioner af eksemplarer. Ligesom bogen handler interviewet om psykologien bag, hvad vi køber, og hvad vi låner. Kort sagt guider Housel dig i, hvordan man bliver velhavende.

Lyt til interviewet

32) Alt, du vil vide om penge (men ikke turde spørge om)

Det er titlen på denne episode fra Freakonomics. En af verdens mest lyttede podcasts om økonomi og psykologi. I episoden interviewer værten økonomen Annamaria Lusardi og professoren Harold Pollack om, hvorfor i alverden privatøkonomi bliver gjort så kompliceret – når det hele kan opsummeres i 9 regler. Dem får du i episoden her.

Lyt til episoden

33) Money Money Money

I afsnittet Money Money Money fra samtalepodcasten ‘Fries Before Guys’ deler veninderne Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard ud af krejleranekdoter og tanker om millionærdrømme, fællesøkonomi og nærighed.

Lyt til episoden

34) Ditching 9 to 5

Denne podcast handler ikke direkte om penge, men taler ind i drømmen om at droppe et traditionelt job og skabe en anden levevej. Værterne interviewer forskellige mennesker, der er lykkedes med at skippe fuldtidsjobbet og har skabt en indkomst ved at gøre det, de holder mest af – eller som er på vej til at gøre det.

Lyt til Ditching 9 to 5 her

Wealth consists not in having great possessions, but in having few wants.

- Epiktet, romersk filosof

35) Moneypedia

I denne podcast produceret af Danske Bank bliver der besvaret en masse spørgsmål om penge, som fx: Hvor kommer penge fra? Hvorfor har penge værdi? Og hvornår er man egentlig rig? Serien er lavet til børn mellem 5 og 12 år.

Lyt til Moneypedia her

36) The 100 Million Dollar Deli

Dette er en skæg episode af den virkelig gode podcast Planet Money, der hver uge har flere millioner af lyttere. Her hører vi historien om Hometown Deli i Paulsboro, New Jersey, der er temmelig ordinær. Bortset fra at den er 100 millioner dollar værd! Hvordan i alverden er det gået til – og hvad fortæller det om aktiemarkedet?

Lyt til Million Dollar Deli her

37) Gode Penge

“Hvordan går det med pengene?” Sådan begynder alle episoderne af denne danske podcast, der har fokus på penge, økonomi og gæld. I podcasten deltager Ole Bjerg og Rasmus H. Nielsen samt en gæst, der er udvalgt ud fra det pågældende emne, som podcasten handler om.

Lyt til Gode Penge her

38) Nordea Market Insights

Så ska’ der nørdes globale finansmarkeder! Denne danske podcast har tidligere dækket emner som rente- og aktiemarkedet, brexit, og hvornår den økonomiske nedtur kommer. Lyt med, hvis du gerne vil hives med ind i nogle lidt tungere, økonomiske emner.

Lyt til Nordea Market Insights

39) Nicole Walters Wants To Teach You To Add More Commas To Your Bank Account

Meget inspirerende afsnit af podcasten Side Hustle Pro om den seriøst vellykkede iværksætter Nicole Walters. Hun gik fra at være direktør i et Fortune 500-firma til at omsætte for millioner i sin egen forretning – som hun i øvrigt drev ved siden af sit fuldtidsjob de første 5 år! Værten Nicaila Matthews Okome er en dybdegående og dygtig interviewer.

Lyt til interviewet

40) So Money

Taglinen til denne prisvindende podcast er: “Candid conversations for a richer, happier life”. Værten er Farnoosh Torabi, der skiftevis interviewer kendte mennesker og giver egne tips. Der er over 1.000 afsnit at dykke ned i, bl.a. med Queen Latifah og Tim Gunn.

Lyt til So Money

41) Dine Penge

Dansk podcast produceret af Berlingske og sponsoreret af Nordea. Den guider dig gennem de vigtigste områder af din privatøkonomi, og eksperterne i studiet giver gode råd til, hvordan du får formuen til at vokse.

Lyt til Dine Penge

42) Den utrolige historie om penge

En podcast-serie i 5 afsnit for penge-nysgerrige børn. Vi kommer forbi, hvordan det hele begyndte, hvorfor der egentlig er noget, der hedder skat, og hvordan papir blev mere værd end mønter. Serien og dens søster Moneypedia er produceret af Danske Bank.

Lyt til Den utrolige historie om penge

43) Money For The Rest Of Us

Værten David Stein er tidligere professionel investor og deler i podcasten sin viden om, hvordan penge fungerer, og hvordan du holder op med at bekymre dig så meget om dem. Over 300 afsnit om alt fra at få betalt huslånet over til, om overarbejde betaler sig.

Lyt til podcasten

44) What Works

Hvad skal der egentlig til for at drive en velfungerende, lille virksomhed? Det er omdrejningspunktet for Tara McMullins podcast, hvor hun interviewer succesfulde virksomhedsejere for at aflure deres bedste tips og tricks.

Lyt til podcasten

45) Sådan bliver du økonomisk uafhængig

I denne episode af podcasten Adfærd møder du Sune Bjørn Kuhberg, hvis artikler du også har fået i ørerne i Alt Om Penge-podcasten. Sune har en plan. Han vil være økonomisk uafhængig som 45-årig. Vel at mærke med et normalt job.

Lyt til Adfærd

46) Alt Om Penge

Flere end 70 episoder om alt fra, hvordan du laver den mest optimale børneopsparing, til hvordan du kommer af med din gæld hurtigt. Alt indholdet er baseret på partnernes viden om emnet, såsom Financer, Spiir, Økonomista, NORD Investments og Dinero.

Lyt til Alt Om Penge

I will tell you the secret to getting rich on Wall Street. You try to be greedy when others are fearful. And you try to be fearful when others are greedy.

- Warren Buffett, investor

47) I Will Teach You To Be Rich

Ramith Sethi har skrevet en af de bedst sælgende bøger nogensinde om privatøkonomi. Den har den lidt sleske titel: ‘I Will Teach To Be Rich’. I virkeligheden er bogen en konkret og trinvis guide til at få styr på finanserne og blive lykkeligere. Ramith har givet et rigtig godt foredrag hos Google om det. Se med, og bliv meget klogere på, hvorfor nøglen blandt andet er at bruge 10 gange så meget på de ting, der gør dig glad.

48) Bliv skældt ud af Dave Ramsey

Den legendariske og på mange måder helt uudholdelige privatøkonomi-guru Dave Ramsey giver her 5 principper, der vil gøre dig velhavende. I et 8 minutters rant, hvor han både kommer forbi Jesus, McDonald’s og din bedstemor, fortæller han, hvorfor du død-og-pine skal se at lave et budget og komme ud af din gæld.

49) Se Warren Buffetts 7 principper for at investere

Verdens mest kende investor er nok Warren Buffett. En blanding af snilde, ro og et enkelt skvæt held har gjort ham til et af de rigeste mennesker på kloden. Kig med her, og hør et kort foredrag om Buffetts 7 principper for at investere – og hvorfor du aldrig bør benytte ‘Cigar Butt’-strategien.

50) Se, hvordan du kan pensionere dig selv som 30-årig

Mr. Money Mustache er den førende autoritet inden for FIRE-bevægelsen, der handler om, hvordan man bliver økonomisk uafhængig hurtigst muligt. Se hans korte og underholdende foredrag om, hvordan du kan pensionere dig selv som 30-årig. Eller, hvis du ligesom os er en enkelt sommer over 30, så i hvert fald hurtigere, end du tror.

51) The Position of Fuck You

Den verdenskendte skribent og ekspert i privatøkonomi J.L. Collins står bag denne video, der er en parodi på dette klip med John Goodman fra filmen The Gambler. På under 2 minutter forklarer han dig nærmest alt, du bør vide om Fuck You-money. Og i mellemtiden får han sagt fuck you ret mange gange.

52) Tony Robbins on Money: Master the Game

Nu går der amerikansk coach i den. Verdens mest kendte coach Tony Robbins, der bl.a. har haft Bill Clinton og Mikhail Gorbatjov som kunder, har også skrevet en bog om penge. Den hedder ‘Money: Master the Game’. Her bliver han interviewet af en anden amerikansk type. Når dine tæer lige har rettet sig ud igen efter de første par minutter af videoen, er der mange gode pointer at hente fra Tony Robbins, som er en dygtig formidler.

53) 3 psychological tricks to help you save money

Hvordan kan det være, at vi alle sammen gerne vil spare penge – men i praksis kikser det for os? Det er omdrejningspunktet for denne korte og præcise video produceret af TED. Her opsummerer adfærdsforsker Wendy De La Rosa 3 psykologiske tricks, der hjælper dig med at spare penge.

54) Travel the world with almost no money

Tomislav Perko fra Kroatien rejser verden rundt med næsten ingen penge på lommen. I denne TED-talk forklarer han hvordan. Inden du bliver helt vild efter at følge hans eksempel, skal du nok lige vide, at projektet inkluderer rigtig meget couch surfing. Udover at historien er god, så kunne Tomislav godt blive standup-komiker i sit næste liv.

55) How to buy happiness

Professor på Harvard Business School Michael Norton udfordrer i denne video måden, vi tænker om penge: Hvis du tror, penge ikke kan gøre dig lykkelig – så er det måske fordi, du bruger dem forkert. Norton speed-snakker, men er samtidig ret sjov, så hans TED Talk er værd at se til ende.

56) The money talk every couple needs to have

I denne korte, velproducerede video tager adfærdsforsker Wendy De La Rosa udgangspunkt i det besynderlige faktum, at vi hellere vil fortælle vores partner om ekskærester end om vores økonomi. Og så giver hun dig 3 tips til at tage hul på snakken.

57) 3 steps to money mastery: Would you rather have freedom or stuff?

Forfatteren bag klassikeren ‘Your Money or Your Life’, Vicki Robin, guider dig i 3 simple trin til, hvordan du styrer dine penge, og hvordan du finder frem til dit ‘happy life number’. Altså den mængde penge, du egentlig har brug for, for at leve et godt liv for dig. Dejligt let forklaret og inspirerende på samme tid.

58) Can’t stick to a budget? Try these tweaks instead

Ifølge adfærdsforsker Wendy De La Rosa er vi i praksis super dårlige til at følge et budget – selvom vi gør os umage og faktisk får det lavet. I denne video produceret af TED forklarer hun forskellen på et almindeligt budget og et ‘frequency budget’. Et frequency budgey er fx smart at bruge, hvis du synes, du bruger for mange penge på at spise ude.

59) Let’s talk about … stocks

Female Invest-grundlæggeren Anna-Sophie Hartvigsen fortæller i denne inspirerende TED Talk om sin egen investeringsrejse og om at bygge bro over ‘the financial gender gap’. Og hvordan vi gør det nemmere for alle at komme i gang med at investere.

60) Pay off your credit card debt faster with these 4 easy changes

1) Prioritér afbetalingerne. 2) Ring til kreditkort-firmaet, og lav en individuel aftale. 3) Spørg om at få ændret betalingsdatoen. 4) Betal mindre beløb, men betal dem oftere. De tips, du får i videoen her, er gode til gældsafvikling i det hele taget.

61) The Psychology Of Money W/Morgan Housel

Ingen gider blive rige langsomt. Men det er lige netop sådan, du bliver det, siger bestsellerforfatteren Morgan Housel i dette interview, der tager udgangspunkt i hans bog af samme navn. Hvis du ikke har fået læst bogen endnu, får du mange gode tips foræret i videoen her.

62) 3 tactics websites use to make you use money

“Oh no, der er kun 3 tilbage på lager. Og hvis jeg lige bruger 100 kr. mere, får jeg gratis fragt!” Lær at gennemskue de 3 mest almindelige salgstricks, webshops bruger for at få dig til at købe mere.

63) How much money is enough?

Video med forfatteren til klassikeren ‘Your Money Or Your Life’, Vicki Robin. Tankevækkende måde at tænke på, hvor mange penge du egentlig har brug for, for at føle at du du har nok.

64) The true cost of financial dependence

Du har sikkert hørt om finansiel uafhængighed. Men hvad er egentlig det store problem med finansiel afhængighed? Det adresserer Estelle Gibson på fornem vis i denne inspirerende TED Talk.

65) 6 ‘Passive Income’ Streams (and the truth no one wants to tell you)

Vil du gerne blive rig uden at røre en finger med passiv indkomst?

Så bliver du skuffet, når du ser denne video. Og lige bagefter bliver du klogere.

Her deler Pat Flynn – der bl.a. driver den rasende populære podcast Smart Passive Income – 6 tips til, hvordan du tjener penge online (Hint: Der skal tid og flid til).

66) Forstå ÅOP på 1 minut

Jaja, det her ved du sikkert godt allerede:)

Men denne korte – og bevares, liiidt overfriske – video produceret af Jyske Bank TV forklarer begrebet ÅOP, så alle kan forstå det.

Så du kan jo overveje at sende linket videre til nogen, der har brug for at kende forskellen på fx at tage kviklån og SU-lån.

67) A simple 2 way plan for saving money

1) Hav ét mål ad gangen for din opsparing.
2) Sæt et fast beløb af automatisk hver måned.

I denne video produceret af TED viser adfærdsforsker Wendy De La Rosa, hvordan du nemmest gør, og hvorfor det virker.

68) An honest look at the personal financial crisis

I denne TED Talk fortæller forfatter Elizabeth White om sin personlige rejse om at være +50, veluddannet og i økonomisk frit fald. Og hun giver praktiske råd om at leve på begrænset indkomst.

2 Comments
 • Anette

  23. maj 2022at12:20 am Svar

  Tak fordi du deler, virkelig interessant! Jeg er startet med at se nogle af videoerne, og blev inspireret…

  • Kathrine

   23. maj 2022at8:55 am Svar

   Hej Anette, det er vel nok dejligt at høre 🙂 Og ja, videoerne er et rigtig godt sted at starte. God fornøjelse! //Kathrine

Skriv en kommentar